Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Zile de foc se anunță la Iași! COD ROȘU de caniculă: ghid de supraviețuire

Zile de foc se anunță la Iași! COD ROȘU de caniculă: ghid de supraviețuire.

În ce privește zilele caniculare anunțate în această perioadă la Iași, DSP recomandă să se evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, sugerează consumarea zilnică de lichide, fără a aştepta senzaţia de sete, fiind indicat un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute.

Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți care suferă de afecțiuni îngreunate de valul de căldură.

Vecinii au devenit principali salvatori. Apelați- vă vecinii dacă sunt bătrâni și bolnavi! Puteți să le salvați viața!

„În spital, marea majoritate a saloanelor au aer condiționat. Evident, dacă pacienții aleg să plece din salon și să meargă la chioșcuri în jur, trebuie să aibă mare atenție. În general, ei sunt sfătuiți să rămână în saloanele cu aer condiționat și să solicite personalului de îngrijire ajutorul pentru mici cumpărături dacă acestea sunt necesare.

Pentru urgență, numărul de pacienți este tot mare, deși este lună de vacanță, am putea spune. Prezentările sunt cu patologie acută, în general traumatisme, unele dintre ele, cele care apar la persoane vârstnice, și am avut vârstnici peste 80 de ani cu căderi în casă sau în curte, sunt probabil legate de leșinuri de căldură, fără ca neapărat să identifice această relație.

Citește și Medicii trag un semnal de alarmă! Spitalele din Iași se confruntă cu o criză de sânge fără precedent!

Pacienți cu boli cardiovasculare, cam 25 în fiecare gardă, cu necesar de internare și modificări ale statusului neurologic, pacienți la care intervenim mai ales în pre-spital, atât pentru transfer, cât și pentru intervenții primare, ducându-i la Spitalul de Neurochirurgie”, a declarat prof. dr. univ. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...