Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Un oraș din Europa oferă turiștilor un prânz gratuit în schimbul colectării gunoiului

Un oraș din Europa oferă turiștilor un prânz gratuit în schimbul colectării gunoiului. Turiștii care vizitează capitala Danemarcei vor putea primi mâncare, cafea, vin și diverse activități atractive în schimbul implicării în inițiative ecologice.

Wonderful Copenhagen, organizație de turism din capitală, a lansat un proiect care recompensează acțiunile de mediu ale vizitatorilor cu experiențe culturale și alte beneficii, relatează Euronews.

Copenhaga, o destinație populară cu peste 12 milioane de nopți de cazare rezervate în 2024, va deveni și mai atrăgătoare datorită programului CopenPay. Acest program-pilot începe pe 15 iulie. Acesta va încuraja turiștii să se implice în activități ecologice precum:

  • colectarea deșeurilor,
  • utilizarea transportului public în locul mașinilor sau taxiurilor
  • deplasarea cu bicicleta.

Citește și: Plafonarea dobânzilor la IFN-uri.

În plus, programul oferă vizitatorilor oportunitatea de a participa la tururi ghidate gratuite, acces la muzee și evenimente locale. Această inițiativă vine în contextul în care Copenhaga își consolidează statutul de lider în sustenabilitate urbană. Astfel, fiind deja recunoscută pentru politicile sale ecologice și infrastructura prietenoasă cu mediul. Programul CopenPay reprezintă un pas important în direcția unui turism mai verde și mai responsabil. Totodată setează un exemplu pozitiv pentru alte orașe europene.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!