Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Camera Deputaților a fost convocată pentru a adopta o serie de modificări legislative referitoare la urși

Camera Deputaților s-a reunit astăzi în sesiune extraordinară pentru a vota urgent un proiect de lege care permite creșterea numărului de urși ce pot fi vânați anul acesta la aproape 500, în scopul protejării oamenilor și a animalelor domestice.

Această inițiativă a fost readusă în atenție după ce o tânără a fost ucisă de o ursoaică în Munții Bucegi. Deputații au fost chemați din vacanță pentru a modifica legea privind intervenția imediată în cazul atacurilor urșilor bruni. Proiectul, deja aprobat de Senat anul trecut, a fost blocat în Camera Deputaților timp de opt luni.

Citește și: Bolivianul Hugo Dellien a devenit noul campion al turneului Concord Iași Open.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că există o majoritate solidă pentru adoptarea acestui document. El a subliniat necesitatea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea atacurilor de urși asupra populației, implicând Romsilva, AJVPS-urile și Ministerul Mediului.

Modificările legislative propun recoltarea prin împușcare a 426 de urși bruni pentru prevenție și a 55 de urși bruni pentru intervenție, până la sfârșitul anului, ca răspuns la creșterea necontrolată a populației de urși în România.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...