Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Campus școlar în valoare de 7,5 milioane de euro

Campus școlar în valoare de 7,5 milioane de euro. Ministerul Educației a anunțat lista proiectelor eligibile pentru finanțarea campusurilor și consorțiilor școlare prin apelul PNRR 2024 C15, cu o valoare maximă nerambursabilă de 7,5 milioane de euro. Proiectele selectate au obținut minimum 70 de puncte și includ șase inițiative din:

  • Gorj,
  • Buzău,
  • Bistrița-Năsăud,
  • Suceava,
  • Galați.

Printre acestea se numără și proiectul Campus școlar ”Ștefan Voievod” din Horodnic de Sus, Suceava. Acesta a atins pragul minim de punctaj și urmează să fie aprobat pentru finanțare.

Citește și: Veniturile din prime, al 13-lea salariu și orele suplimentare sunt luate în calcul în procesul de recalculare a pensiilor.

Investițiile finanțate prin acest apel din PNRR trebuie finalizate până la 30 iunie 2026 conform calendarului stabilit. Proiectele vor acoperi construcția de clădiri școlare eficiente energetic, dotate cu mobilier, materiale didactice, echipamente digitale, precum și un parc auto pentru transportul elevilor și excursiile școlare. Fiecare consorțiu școlar rural va beneficia de granturi pentru a dezvolta infrastructura școlară necesară, inclusiv săli de clasă cu capacități între 300 și 1.500 de locuri, facilități sportive, ateliere, laboratoare, spații pentru activități nonformale, bucătărie și spații de cazare pentru elevi.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...