Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

RetuRO a inaugurat în județul Bacău cel de-al cincilea centru regional

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), a deschis în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău, cel de-al cincilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor. Acest centru va gestiona și procesa ambalajele de băuturi colectate atât manual de la comercianți, cât și automat de la returnare. Cu o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați, centrul din Bacău este al doilea hub regional dezvoltat de RetuRO, după cel din Otopeni, județul Ilfov.

Centrul va avea 150 de angajați și va deservi zona de nord-est a țării, precum și județele învecinate. Echipamentele de ultimă generație asigură un proces eficient de sortare și numărare pentru toate tipurile de ambalaje incluse în SGR. Capacitatea anuală a centrului este de aproximativ 650 de milioane de ambalaje numărate. De asemenea și peste 1,2 miliarde de ambalaje sortate și procesate pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă).

Citește și: Miroslava va instala o centrală fotovoltaică nouă.

Extinderea infrastructurii de centre de sortare și numărare este prioritară pentru RetuRO. Aceasta operează în prezent cinci centre și colaborează cu parteneri pentru a procesa aproape 6 miliarde de ambalaje anual. Planurile viitoare includ deschiderea unor noi centre în Prahova și Dolj. Totodată contribuie la crearea de locuri de muncă și stimularea economiei locale.

Sistemul de Garanție-Returnare a evoluat constant în șapte luni de la implementare, cu 2,7 miliarde de ambalaje SGR puse pe piață și peste 850 de milioane returnate de consumatori. Aproximativ 85% din ambalajele colectate au fost direcționate către reciclare. RetuRO asigură transparența și eficiența întregului proces. Aceasta contribuie la dezvoltarea durabilă a României și atingerea țintelor de reciclare impuse de Uniunea Europeană.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!