Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

UMS Răducăneni va beneficia de un proiect pentru energie verde

UMS Răducăneni va beneficia de un proiect pentru energie verde. Consiliul Județean Iași a aprobat într-o ședință extraordinară depunerea proiectului „Eficientizarea consumului propriu de energie electrică prin montarea de panouri fotovoltaice” de către Unitatea Medico-Socială Raducăneni în cadrul Programului pentru instituțiile din sistemul național de asistență socială. Acesta este gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu. Acest demers vizează obținerea unei finanțări de maximum 1.000.000 lei, care acoperă 100% din costurile eligibile ale proiectului.

Prin instalarea panourilor fotovoltaice, UMS Raducăneni își propune să reducă semnificativ factura la energie electrică. De asemenea dorește eliberarea de resurse financiare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale beneficiarilor săi vulnerabili.

Citește și: Urban Playfield va transforma parcul Palas într-o destinație dedicată recreerii.

Această inițiativă sprijină economia locală. Totodată contribuie la respectarea angajamentelor de mediu, în conformitate cu normele europene și naționale privind utilizarea surselor regenerabile.

Unitatea Medico-Socială Raducăneni, sub administrarea directă a Consiliului Județean Iași, oferă servicii esențiale pentru aproximativ 60 de vârstnici care nu beneficiază de sprijin familial sau nu dispun de mijloace suficiente pentru a-și asigura nevoile zilnice. Prin implementarea acestui proiect, se urmărește nu doar reducerea impactului asupra mediului prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, ci și îmbunătățirea eficienței energetice a instituției, consolidând astfel angajamentul pentru un viitor sustenabil și responsabil.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...