Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Apicultorii sunt invitați să depună cererile pentru ajutoarele destinate sectorului apicol

Apicultorii sunt invitați să depună cererile pentru ajutoarele destinate sectorului apicol. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează potențialii beneficiari că pot depune cererile pentru sprijinul financiar destinat sectorului apicol în anul 2024 până la data de 31 iulie inclusiv. Aceste cereri vizează intervențiile prevăzute în cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat.

Beneficiarii trebuie să depună o singură cerere de plată la Centrele APIA

Fie personal, fie prin intermediul unei persoane împuternicite legal, însoțită de documentele justificative necesare. Formularele cererilor de plată pot fi descărcate de pe site-ul APIA la adresa: apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2024/.

APIA pune la dispoziția beneficiarilor toată documentația și formularele necesare pentru implementarea intervențiilor în sectorul apicol. Cheltuielile pentru aceste intervenții pot fi realizate în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024.

Citește și: UMS Răducăneni va beneficia de un proiect pentru energie verde.

Valoarea totală a sprijinului financiar pentru anul 2024 este de 12.163.260 euro, din care 50% reprezintă contribuția Uniunii Europene și 50% contribuția României, de la bugetul de stat. Conform Ghidului solicitantului „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul planului strategic PAC 2023-2027” ISA-PS 2023, ediția I.

APIA va efectua plățile după finalizarea controlului administrativ al cererilor de plată, verificarea la fața locului, centralizarea sumelor eligibile și încadrarea în plafonul alocat pentru fiecare tip de intervenție accesată conform Planului Strategic PAC 2023-2027. Solicitanții sunt obligați să păstreze și să arhiveze documentele aferente intervențiilor pe o perioadă de cel puțin 5 ani.

Pentru mai multe detalii și informații, beneficiații pot consulta site-ul APIA la adresa: apia.org.ro. Unde sunt disponibile toate detaliile privind intervențiile în sectorul apicol pentru anul 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...