Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Au crescut exporturile de cereale

Au crescut exporturile de cereale. România și-a consolidat poziția secundă în topul exportatorilor de cereale din UE, fiind devansată doar de Franța. În sezonul comercial 2023-2024, exporturile de cereale ale României au însumat peste 10,6 milioane de tone, o creștere semnificativă față de 8,1 milioane de tone în anul precedent. Aceasta a reprezentat peste 23% din totalul exporturilor de cereale ale UE. Acestea care au atins un record de 45,6 milioane de tone.

România a evidențiat o creștere notabilă în exporturile de grâu, porumb, făină de grâu și malț, consolidându-și astfel contribuția crucială la piața europeană și globală a cerealelor.

Citește și: Miroslava va instala o centrală fotovoltaică nouă

România continuă să fie un actor major pe piața europeană a cerealelor. Totodată aceasta demonstrează că are o capacitate de adaptare în fața cerințelor internaționale.

Exporturile de porumb au înregistrat o creștere semnificativă. Acestea au ajuns la 2,7 milioane de tone în acest an. Acest lucru a contribuit semnificativ la totalul de 3,9 milioane de tone exportate de UE.

De asemenea, România ocupă locul al doilea în topul exportatorilor de grâu comun, cu 6,3 milioane de tone exportate, reflectând o creștere de 36,9% față de anul precedent. Performanțele notabile în exporturile de orz și făină de grâu subliniază diversitatea și potențialul agriculturii românești în context european și global.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...