Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Un nou container securizat pentru biciclete cu minim 50 de rastele va fi achiziționat de municipalitate

Un nou container securizat pentru biciclete cu minim 50 de rastele va fi achiziționat de municipalitate.

Primăria Iași a semnat un contract pentru instalarea unui nou container securizat pentru biciclete cu minim 50 de rastele. Acesta va fi adus și montat, în cel mult 12 luni, pentru suma de 235.000 lei fără TVA.

Un container pentru biciclete similar a fost achiziționat de Primărie și montat în urmă cu un an și jumătate pe esplanada Minerva – Piața Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun. Inițiativa s-a bucurat de un succes semnificativ la acea vreme, cele 50 de locuri fiind închiriate în doar cinci zile!

Amplasamentul noului container va fi decis și comunicat în urmatoarea perioada, cert este ca va fi o zonă vizibilă, circulată, care va asigura și securiza bicicletele, unde cererea de locuri de parcare este considerabilă, astfel încât ar încuraja folosirea bicicletei în locul mașinii, și unde există deja piste pentru biciclete.

Citește și Apă potabilă după program în localitățile Pietrărie, Păun, Bârnova, Hlincea și mai multe străzi din Iași și din Ciurea

Locurile de parcare vacante pentru biciclete aflate în containerul securizat vor fi atribuite pe bază de abonament, fiecare abonat primind un număr de parcare pentru fiecare bicicletă și un card de acces. Prețul unui astfel de abonament este de 10 lei pe lună iar supravegherea video a containerului este realizată de Poliția Locală Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...