Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Comuna Lețcani se pregătește să devină autonomă din punct de vedere energetic

Comuna Lețcani se pregătește să devină autonomă din punct de vedere energetic.

Comuna Lețcani, situată în apropierea municipiului Iași, se pregătește să devină autonomă din punct de vedere energetic. Prin utilizarea fondurilor europene, Primăria comunei va construi un parc fotovoltaic care va furniza energia necesară pentru consumul public.

Autoritatea locală a lansat o licitație în acest sens, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 29 iulie. Valoarea contractului se ridică la 2,2 milioane lei. Parcul fotovoltaic va fi dotat cu aproape 1.000 de panouri solare și va fi amenajat pe un teren de 20.000 mp, în apropierii Gării Lețcani, suprafață cu acces la rețeaua de drumuri, potrivit apix.ro

Costurile anuale de operare a parcului sunt estimate la 25.000 lei, în condițiile în care durata minimă de exploatare este estimată la 25 de ani de la momentul punerii în funcțiune. Odată ce va fi semnat contractul cu un constructor, lucrările trebuie finalizate în maximum 24 de luni.

Citește și Ieșenii sunt așteptați la expoziția temporară „Biblioteca miniaturala” din foaierul de la parterul Casei Muzeelor

Energie electrică va fi utilizată pentru sistemul iluminat public și consumul necesar clădirilor sau unităților publice: primărie, cămin cultural, creșă, grădiniță, școală, centre medicale și sociale etc. Parcul fotovoltaic va asigura toată producția necesară de energie electrică pentru aceste obiective. Toate acestea în contextul în care proiectanții au analizat istoricul de consum.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...