Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Numărul posturilor titularizabile a înregistrat o creștere de 45%

Numărul posturilor titularizabile a înregistrat o creștere de 45%. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că numărul posturilor titularizabile scoase la concurs a crescut cu 45%. Această creștere se datorează modificării metodologiei de concurs, care permite acum școlilor să scoată la concurs posturi vacante constituite din cel puțin o jumătate de normă de predare. Aceste schimbări, împreună cu o mai mare transparență a consiliilor de administrație și creșterea salariilor, vor spori atractivitatea profesiei didactice.

Peste 37.500 de candidați, inclusiv peste 6.800 de absolvenți recenți, s-au înscris la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice. Proba scrisă s-a desfășurat în 114 centre din 41 de județe și municipiul București. La nivel național, sunt disponibile 9.933 de posturi didactice vacante, dintre care 8.691 sunt complete și 1.242 incomplete.

Citește și: Ieșenii sunt așteptați la expoziția temporară „Biblioteca miniaturala” din foaierul de la parterul Casei Muzeelor.

Cele mai multe posturi vacante sunt pentru învățători/profesori pentru învățământ primar în limba română, educatoare/profesori pentru educație timpurie și consilieri școlari. Majoritatea candidaților s-au înscris pentru posturi din învățământul preșcolar și primar cu predare în limba română, dar și pentru discipline precum educația fizică, limba și literatura română și limba engleză.

Primele rezultate ale probei scrise vor fi afișate pe 23 iulie, iar contestațiile pot fi depuse pe 23 și 24 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 31 iulie. Repartizarea candidaților pe posturile vacante se va face între 1 și 6 august. Candidații trebuie să obțină minimum nota 7 pentru titularizare și minimum nota 5 pentru suplinire.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!