Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

SFR a ajuns la a 15-a ediție aniversară

SFR a ajuns la a 15-a ediție aniversară. Anul acesta, festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) celebrează ediția a 15-a. Cu această ocazie, organizatorii prezintă nu doar producții noi, ci și filme clasice care împlinesc 15 ani de la lansare. Secțiunea „Filme de 15 ani la SFR 15” include trei producții semnificative pentru cinematografia românească, oferindu-le spectatorilor oportunitatea de a redescoperi aceste capodopere.

Citește și: Botoșani: Un nou proiect de modernizare la ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC.

Printre filmele prezentate se numără „Concertul”, regizat de Radu Mihăileanu, care va fi proiectat pe 1 august la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași. Filmul a fost realizat în:

  • România,
  • Paris,
  • Moscova,

Acesta include actori români și francezi. Un alt film, „Polițist, adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat pe 3 august. Acesta este o dramă filmată în Vaslui, care urmărește povestea unui polițist dintr-un oraș de provincie. Pe 4 august, va fi prezentat „Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăși, viața e frumoasă!”, un film compus din patru scurtmetraje regizate de Cristian Mungiu și alți regizori, ilustrând legende urbane din perioada comunistă.

Acest eveniment cultural, finanțat de Ministerul Culturii și susținut de diverse instituții și parteneri media, continuă să promoveze și să celebreze cinematografia românească.


Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...