Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Patriarhia Română lansează un apel la rugăciune pentru oprirea secetei

În contextul secetei severe care afectează agricultura și alte domenii vitale, Patriarhia Română face un apel părintesc către toate Eparhiile sale să oficieze rugăciunile specifice pentru „vreme de secetă”, conform îndemnului Sfântului Proroc Zaharia: „Cereți de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie și târzie! Domnul scoate fulgerele și trimite ploaie; El dă omului pâinea și dobitoacelor iarba” (Zaharia 10, 1). Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru a cere lui Dumnezeu să trimită ploaie și să rodească pământul.

Patriarhia subliniază că Dumnezeu este Cel care ne oferă „ploi și timpuri roditoare” (Fapte 14, 17). Totodată face apel la intensificarea rugăciunilor și la ajutorarea celor aflați în dificultate în această perioadă de încercare.

Citește și: Start-Up Nation 2024: Buget de 440 de milioane de euro.

În plus, credincioșii sunt îndemnați să se unească în rugăciune și să participe activ la slujbele organizate pentru acest scop. Rugăciunea colectivă este văzută ca o manifestare a solidarității și a credinței comune în puterea divină. Toate acestea pentru a aduce alinare și soluție în fața provocărilor naturale.

De asemenea, în aceste momente dificile, Patriarhia încurajează comunitățile să fie atente la nevoile celor mai vulnerabili. Și de asemenea să ofere sprijin concret, fie prin donații, fie prin voluntariat. Biserica își reafirmă rolul de susținător al celor aflați în suferință și de promotor al unității și compasiunii în fața adversităților. Această perioadă de secetă este văzută nu doar ca o provocare, ci și ca o oportunitate de a întări legăturile comunitare și de a reafirma valorile spirituale și umane fundamentale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...