Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Primarul din Șuletea a atras atenția locuitorilor cu privire la consumul excesiv de apă

Primarul din Șuletea a atras atenția locuitorilor cu privire la consumul excesiv de apă. Datorită unei veri caniculare și a unei secete prelungite, primarii din județul Vaslui sunt preocupați de gestionarea consumului de apă. Situația a determinat implementarea unor măsuri severe de restricționare a consumului de apă în mai multe localități afectate.

Primarul din Șuletea, Ciprian Tamaș, a fost printre cei care au atras atenția asupra necesității de a utiliza apa doar pentru nevoi esențiale. Întrucât resursele sunt extrem de limitate. În mesajele sale pe rețelele sociale, Tamaș a subliniat importanța conștientizării gravei situații și a solicitat sprijinul cetățenilor în respectarea măsurilor de economisire a apei.

Alți primari din județ au fost nevoiți să implementeze programe de raționalizare a distribuției de apă. Toate acestea, pentru a limita accesul la aceasta în anumite intervale orare.

Citește și: Ieșenii sunt așteptați la expoziția temporară „Biblioteca miniaturala” din foaierul de la parterul Casei Muzeelor.

În plus, în fața provocărilor crescute, precum scăderea debitelor de apă în bazinele de colectare și secarea surselor de apă, autoritățile din județ au intensificat apelurile către locuitori pentru a gestiona prudent resursele de apă.

Într-un context național similar, Administrația Națională „Apele Române” a subliniat importanța monitorizării constante a resurselor de apă. Și totodată a implementării strictelor planuri de restricții. Cu toate acestea, cu peste 290 de localități afectate la nivel național de probleme în furnizarea apei potabile și cu alte 239 de localități dependente de surse individuale de apă, situația rămâne critică. De asemenea aceasta necesită o abordare atentă și colaborativă din partea tuturor cetățenilor și autorităților locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...