Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

O instanță a stabilit că nota primită după o contestație nu poate fi inferioară celei inițiale

O instanță din România a emis o decizie importantă referitoare la contestațiile la notele de la examenele de Bacalaureat. În cazul unui elev din Oradea, nota sa la Matematică a fost inițial peste 9. Nota acestuia a fost redusă ulterior la 8,15 în urma contestației. Elevul a contestat decizia la Curtea de Apel Oradea și a obținut o hotărâre provizorie favorabilă, menținând nota inițială. Această decizie nu este încă definitivă și a fost contestată cu recurs de autoritățile implicate, inclusiv Ministerul Educației și Comisia Națională de Bacalaureat.

Avocatul care l-a reprezentat pe elev a argumentat că obligația ca elevii să accepte riscul unei note mai mici după contestație este ilegală. Totodată acest lucru contravine principiului dreptului de a nu fi prejudiciat în cadrul propriului recurs.

Citește și: Neamț: Acțiune de informare a polițiștilor rutieri.

În lumina acestei hotărâri, elevii care au avut note reduse în urma contestațiilor ar putea contesta aceste rezultate în instanță. Aceștia vor putea invoca precedentul stabilit în cazul de la Oradea și principiul de neagravare a situației în propriul recurs.

Dacă decizia Curții de Apel Oradea va fi confirmată definitiv, aceasta ar putea oferi un cadru legal robust pentru protejarea elevilor împotriva reducerilor de notă în urma contestațiilor, având un impact important asupra procesului de contestații la nivel național.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!