Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Cinci copii cu meningită, spitalizați pe secția de Infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan”

Suceava. Cinci copii cu meningită, spitalizați pe secția de Infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan”.

În prezent, cinci copii cu meningită sunt spitalizați pe secția de Infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava. Luna trecută au fost confirmate 25 de cazuri de meningită, în special la copii, fie de natură virală, fie bacteriană.

Infecția membranei care înconjoară măduva spinării și creierul reprezintă o boală gravă. Dacă nu este tratată prompt, evoluția acesteia poate fi imprevizibilă, iar în forme severe poate duce la septicemie sau chiar la deces.

Pentru a reduce un factor de risc, experții din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava efectuează verificări la piscinele și bazinele de înot din județ. Aceștia prelevează probe de apă pentru a analiza calitatea acesteia. De asemenea, specialiștii oferă câteva recomandări populației pentru a preveni îmbolnăvirile, cum ar fi spălarea mâinilor în mod frecvent, în special înainte de masă sau după anumite activități.

Este esențial să ne asigurăm că apa pe care o consumăm provine doar din surse sigure. Atunci când vizităm bazinele publice, este crucial să luăm și un duș atât înainte de a intra în piscină, cât și înainte de a pleca.

Citește și Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o alocare suplimentară de 250 de lei pentru achiziționarea de produse alimentare

De asemenea, este important să avem plase de protecție împotriva insectelor la ferestre. Totodată este bine să păstrăm alimentele în recipiente curate și acoperite. Toate acestea pentru a le proteja de insecte. Desigur, trebuie să evităm să înotăm sau să ne scăldăm în locuri neautorizate și nesupravegheate. Dacă avem orice simptom specific meningitei, este crucial să consultăm imediat un medic. Cazurile de meningită înregistrate la Suceava sunt sporadice și nu sunt conectate între ele.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...