Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Doi minori au fost reținuți pentru furtul unor bunuri în valoare de 23.000 lei

Doi minori de 17 ani au fost reținuți de polițiști după ce ar fi furat bunuri în valoare de 23.000 lei dintr-o societate comercială, a anunțat joi Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

„Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 28/29 iunie 2024, persoane necunoscute au pătruns într-o societate comercială din orașul Buhuși și au sustras bunuri în valoare de aproximativ 23.000 lei. De asemenea, în noaptea de 10/11 iulie, aceleași persoane necunoscute ar fi încercat din nou să fure bunuri din aceeași societate comercială. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat doi tineri. Ambii au vârsta de 17 ani. Aceștia provin din localitățile Blăgești și Racova. Totodată aceștia sunt bănuiți de comiterea faptelor,” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul șef adjunct Gabriel Dumitrache.

Citește și: Concurs de șah vineri, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu.

După administrarea probelor, polițiștii au dispus reținerea celor doi pentru 24 de ore. Cei doi tineri sunt acum în custodia poliției. Aceștia urmează să fie prezentați în fața instanței, care va decide dacă se impune arestarea lor preventivă.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Polițiștii investighează și posibilitatea ca tinerii să fie implicați în alte activități infracționale similare în zonă. IPJ Bacău face apel la cetățeni să raporteze orice activitate suspectă. De asemenea aceștia sunt rugați să coopereze cu autoritățile pentru prevenirea și combaterea criminalității.

Autoritățile locale subliniază importanța măsurilor de securitate pentru protejarea bunurilor și recomandă firmelor să-și instaleze sisteme de alarmă și supraveghere video.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...