Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Guvernul a adăugat vaccinul pneumococic pe lista medicamentelor gratuite

Guvernul a inclus pe lista medicamentelor gratuite vaccinul pneumococic. Acesta este recomandat în special copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu afecțiuni cronice sau deficiențe ale sistemului imunitar.

Vaccinul pneumococic poli-zaharidic cu 23 de valențe va fi disponibil gratuit pentru toate persoanele care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor. A explicat purtătorul de cuvânt al Executivului la finalul ședinței de joi.

Citește și: Ursula von der Leyen a fost realeasă la conducerea Comisiei Europene.

Guvernul a inclus pe lista medicamentelor gratuite vaccinul pneumococic

Vaccinul ajută organismul să producă propriii anticorpi, oferind protecție împotriva unor boli grave, cum ar fi pneumonia și meningita. Această măsură face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului de a îmbunătăți sănătatea publică. Totodată acesta dorește să prevină răspândirea bolilor infecțioase.

De asemenea, autoritățile sanitare vor iniția campanii de informare pentru a crește conștientizarea în rândul populației cu privire la beneficiile vaccinării. Ministerul Sănătății a subliniat importanța vaccinării în prevenirea complicațiilor severe și în reducerea costurilor asociate tratamentelor spitalicești. Medicii de familie și unitățile sanitare vor primi instrucțiuni clare privind administrarea și monitorizarea vaccinului, asigurând astfel accesul facil și sigur pentru toți cei eligibili.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...