Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a deschis perioada de înscriere

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a deschis perioada de înscriere. Pe site-ul MAI, la secțiunea Carieră, au fost publicate informațiile privind recrutarea și selecția candidaților pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Sunt disponibile 880 de locuri:

  • 540 pentru specializarea Ordine și siguranță publică,
  • 290 pentru Drept
  • 50 pentru Facultatea de pompieri.

Din aceste locuri, 780 sunt la buget și 100 sunt la taxă.

Înscrierile se fac exclusiv online până pe 28 iulie, inclusiv în weekend. Cererea de înscriere trebuie să fie însoțită de consimțământul pentru solicitarea extrasului de cazier judiciar. Evaluarea psihologică va avea loc până pe 7 august, iar planificarea va fi publicată pe site-urile unităților de recrutare.

Citește și: Bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat.

Termenul limită pentru depunerea dosarului complet, inclusiv dovada achitării taxei de înscriere, este 9 august. Candidații declarați apt psihologic vor susține evaluarea performanțelor fizice între 20 și 29 august, iar proba scrisă este programată pentru 31 august.

Pentru specializarea Ordine și siguranță publică, proba scrisă include limba română, istorie și o limbă străină la alegere (engleză, franceză sau germană). Candidații pentru Facultatea de pompieri vor susține evaluarea cunoștințelor la matematică și fizică. Între 5 și 27 septembrie, cei care au promovat probele vor completa fișa medicală. Candidații respinși care au obținut o medie minimă pot fi repartizați la instituțiile de învățământ postliceale ale MAI, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...