Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: CNAIR a scos la licitație primii 33 km din Autostrada Pașcani-Suceava

CNAIR a scos la licitație primii 33 km din Autostrada Pașcani-Suceava. CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lotului 1 al Autostrăzii Pașcani-Suceava, cu o lungime de 33 de kilometri. Anunțul, publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), stabilește termenul limită pentru depunerea ofertelor ca fiind 5 septembrie. Valoarea estimată a contractului este între 3,88 și 4,3 miliarde de lei, cu un termen de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Lotul 1 va include construcția a 28 de lucrări de artă, incluzând două viaducte și un pasaj complex. Viaductele se vor construi la km 0+295 și km 1+684, iar pasajul va traversa pârâul Pulpa la km 13+148.

Citește și: Proiect pentru instalarea de panouri fotovoltaice la DGASPC.

Segmentul de autostradă va beneficia de 4 parcări, dotate cu 8 stații de încărcare pentru vehicule electrice, și de 3 noduri rutiere importante: Nodul Tătăruși-Heci, Nodul Dolhasca și Nodul Roșcani.

Autostrada Pașcani-Suceava

Contractul este finanțat prin Programul Transport 2021-2027, iar implementarea sa va contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii rutiere în regiune. În plus, documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Lotului 2, de 28,97 km, a fost trimisă recent Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, iar licitația pentru acest lot se așteaptă să înceapă în curând. Acest proiect va avea un impact pozitiv asupra conectivității regionale și va sprijini dezvoltarea economică a județelor Pașcani și Suceava.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....