Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

A fost majorat debitul apei din acumularea Stânca-Costeşti pentru o perioadă de şapte zile

A fost majorat debitul apei din acumularea Stânca-Costeşti pentru o perioadă de şapte zile.

Grupul de specialiști de la barajul Stânca-Costești a implementat o creștere a debitului de evacuare a apei din baraj. De la 38 mc/s la aproximativ 60 mc/s, pentru o perioadă de șapte zile.

Scopul acestei măsuri este asigurarea resurselor de apă necesare. Toate acestea atât pentru aprovizionarea cu apă a județului Botoșani, cât și pentru irigațiile care depind de această sursă. Informația a fost făcută publică vineri de către Administrația Națională ‘Apele Române’ pe pagina sa oficială de Facebook.

„În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare. A fost finalizată totodată reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti. Astfel au fost asigurate resursele de apă atât pentru alimentarea cu apă din această sursă pentru judeţul Botoşani, cât şi pentru folosinţele de irigaţii deservite de aceasta”, se arată în informare.

Stânca-Costești este situat pe malul râului Prut. Aceasta este considerat al doilea cel mai important baraj din România, după Porțile de Fier I. De asemenea acesta se situează pe al treilea loc în Europa, cu excepția regiunilor estice ale Rusiei.

Citește și Stație specială pentru Traseul Expres 50 pe perioada Unicredit Iași Open WTA 250

Barajul este administrat în colaborare cu Republica Moldova, iar deciziile referitoare la exploatarea acestuia sunt luate de comun acord de către reprezentanții ambelor părți conform regulamentului stabilit.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...