Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Persoanele care nu au asigurare medicală vor avea posibilitatea să primească tratament de specialitate la IRO Iași

Persoanele care nu au asigurare medicală vor avea posibilitatea să primească tratament de specialitate la IRO Iași.

Persoanele care nu sunt asigurate vor avea posibilitatea să primească tratament de specialitate la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Conform managerului IRO Iași, Mirela Grosu, în urma recentelor modificări legislative, persoanele neasigurate sunt obligate să consulte medicul de familie. Acesta la rândul său va emite un bilet de trimitere.

Mirela Grosu a adăugat că autorii acestor schimbări își doresc ca intervalul dintre diagnostic și începerea tratamentului să fie de maximum 28 de zile.

Sunt multe servicii introduse. Ce este important de remarcat este faptul că persoana neasigurată poate beneficia de servicii medicale de screening sau servicii medicale de depistare a bolii oncologice. Persoana neasigurată se poate prezenta la medicul de familie dintr-o zonă arondată. Acesata se poate înscrie pe listă și beneficia de bilet de trimitere pentru consultații clinică sau pentru investigații paraclinice.

Medicul de familie raportează serviciile la Casa de Asigurări distinct pentru persoana asigurată și pentru persoana neasigurată, la fel și unitățile medicale clinice, paraclinice sau spitale. Legiuitorul și-a dorit, prin implementarea planului național de cancer, să reducă incidența cancerului. De asemenea trebuie să reducă perioada de depistare. Toate acestea pentru a beneficia de un tratament medical să fie de maxim 28 de zile lucrătoare„, a spus Mirela Grosu.

Citește și La concursul de admitere de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași au fost depuse peste 18.500 de dosare

În decursul ultimului an, Institutul Regional de Oncologie Iași a identificat aproape 2.400 de cazuri noi de cancer. În prezent, în registrele instituției medicale sunt înregistrati aproape 17.800 de pacienți.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...