Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Pentru achiziționarea produselor din tutun, a băuturilor alcoolice sau a energizantelor va fi necesară prezentarea buletinului

Pentru achiziționarea produselor din tutun, a băuturilor alcoolice sau a energizantelor va fi necesară prezentarea buletinului.

De acum înainte, cumpărarea produselor din tutun, băuturilor alcoolice sau energizante va fi permisă numai în urma prezentării buletinului.

Acum două zile, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care impune vânzătorilor sau chelnerilor să solicite actele de identitate ale clienţilor care doresc să achiziţioneze anumite produse. Persoanele care nu respectă această regulă se expun unor amenzi cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei.

Reprezentanții comercianților declară că așteaptă și reguli de aplicare din partea Guvernului pentru că nu înțeleg în mod clar dacă trebuie să verifice documentele tuturor clienților sau doar ale celor care par a fi minori.

Citește și Persoanele care nu au asigurare medicală vor avea posibilitatea să primească tratament de specialitate la IRO Iași

Noul act normativ completează legislația existentă care interzicea vânzarea de țigări și băuturi alcoolice minorilor sub 18 ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!