Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A încălcat Codul Sportiv și a fost retrasă de la Jocurile Olimpice

A încălcat Codul Sportiv și a fost retrasă de la Jocurile Olimpice. Shoko Miyata, căpitanul echipei de gimnastică feminină a Japoniei, a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a încălcat codul de conduită al sportului prin fumat și consum de alcool. Incidentul s-a petrecut într-o locație privată din Tokyo și în satul sportivilor de la Centrul Național de Antrenament. Kenji Nishimura, directorul executiv al Asociației Japoneze de Gimnastică (JGA), a confirmat că aceste fapte au dus la retragerea lui Miyata din competiție.

Nishimura a explicat că incidentul a fost cauzat de „presiunile legate de obiectivele competitive” și a subliniat că comportamentul nu reflectă valorile organizației.

Citește și: Școală nouă la Ciortești construită cu fonduri guvernamentale.

Oficialul și-a cerut scuze pentru problemele cauzate, recunoscând responsabilitatea întregii Asociații, nu doar a sportivei. Deși Miyata a fost sancționată, JGA va continua să o sprijine și să-i ofere oportunități în competiții viitoare.

La 19 ani, Miyata câștigase medalia de bronz la bârna la Campionatele Mondiale din 2022. Codul de conduită al JGA interzice fumatul și consumul de alcool. Echipa japoneză spera să câștige prima medalie pe echipe din 1964. Retragerea lui Miyata reprezintă o pierdere semnificativă pentru echipă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!