Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prezenți în Portugalia pentru cel de-al treilea an de implementare a Acreditării Erasmus (VET)

Elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prezenți în Portugalia pentru cel de-al treilea an de implementare a Acreditării Erasmus (VET).

În perioada 15-26 iulie 2024, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează a doua mobilitate din cel de-al treilea an de implementare a Acreditării Erasmus (VET). Toate acestea pentru studii vocaționale în orașul Braga din Portugalia.

Cei 15 elevi de la clasele cu specializarea matematică-informatică desfășoară activități în cadrul unui stagiu de formare coordonat de compania BRAGAMOB. Toate acestea în cadrul unor firme și școli VET portugheze. Activitățile practice vizează domeniul IT și al tehnologiilor conexe. Cu precădere activități de mentenanță hardware și lucru în baze de date.

Citește și Dezinsecție la Miroslava

„Pe lângă dezvoltarea competențelor în domeniul IT, stagiul de formare stimulează:

  • cultivarea unor abilități transversale,
  • dezvoltarea spiritului de echipă, a competențelor de comunicare în limba engleză,
  • favorizează dobândirea unor competențe de bază în utilizarea limbii portugheze. 

Experiența pe care elevii o vor acumula în cadrul proiectului va include și vizitarea unor obiective turistice, precum catedrale, muzee, castele, a principalelor orașe ale Portugaliei, Lisabona și Porto, impresionante prin istorie, arhitectură sau atmosferă”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!