Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Premieră: Un pășcănean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că a parcat autoturismul pe un loc pentru persoane cu handicap

Premieră: Un pășcănean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că a parcat autoturismul pe un loc pentru persoane cu handicap.

Un locuitor din Pașcani a fost amendat de poliția locală cu 10.000 de lei, după ce a parcat autoturismul pe un loc pentru persoane cu handicap.

După ce a dat declarații într-un dosar în care era citat, un locuitor din Pașcani a fost nevoit să parcheze mașina într-un loc marcat pentru persoane cu handicap în fața sediului Poliției, deoarece nu a găsit alt loc de parcare disponibil.

La ieșirea de la audieri, a fost surprins de o amendă drastică pentru nerespectarea regulilor de circulație, scrie ZDI.

Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede sancționarea cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei și ridicarea vehiculului parcat neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu necesități speciale. Ofițerii de poliție din Pașcani au impus amenda maximă în acest caz. Răzvan A. a contestat sancțiunea la Judecătoria Pașcani, solicitând anularea proces-verbal sau înlocuirea amenzii cu un avertisment simplu.

În plângerea sa, șoferul nu a contestat că a parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. A argumentat însă că era în grabă și că a parcat fără să observe marcajul specific de pe asfalt.

Judecătorii au considerat că nivelul de pericol social al faptei este scăzut. Din acest motiv amenda aplicată a fost considerată excesivă. Ei au respins cererea de anulare a procesului-verbal, considerând-o neîntemeiată. Cu toate acestea, au decis să înlocuiască amenda cu un avertisment.

Citește și Titularizare 2024: Iașul, primul loc la nivel național la numărul notelor între 7 și 9,99

Hotărârea judecătorilor din Pașcani poate fi contestată în următoarele 30 de zile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...