Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

8.500 de candidați așteptați să participe la examenul de definitivat

Peste 8.500 de candidați se vor prezenta la proba scrisă a examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, programată miercuri în 42 de centre de examen. Proba începe la ora 9.00 și durează 4 ore, cu posibilitatea prelungirii pentru candidații cu nevoi speciale. Accesul în centrele de examen este permis între 7.30 și 8.00, pe baza unui act de identitate valabil.

Subiectele pentru cele 99 de discipline, traducerea lor în limbile minorităților naționale, elaborarea baremelor și afișarea acestora după proba scrisă sunt gestionate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Disciplinele cu cei mai mulți candidați sunt învățământul preșcolar în limba română, învățământul primar în limba română, educație fizică și sport, și matematică.

Citește și: Proiectul de lege care aduce modificări legislaţiei referitoare la vânătoarea de urşi a fost promulgat.

Toate spațiile de examen sunt monitorizate audio-video, iar lucrările vor fi evaluate digitalizat. Primele rezultate vor fi afișate pe 30 iulie, iar contestațiile se pot depune pe 30 și 31 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate pe 6 august. Media minimă de promovare este 8. Cadrele didactice care promovează dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, depășind stadiul de debutant.

Pentru a participa la proba scrisă, candidații trebuie să fi predat cel puțin un an, să aibă calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru anul școlar curent, și media aritmetică a notelor de minimum 8 la inspecțiile la clasă și evaluarea portofoliului profesional. Examenul poate fi susținut gratuit de cel mult trei ori.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!