Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Investiție de 90 milioane de lei pentru drumul ocolitor de la Podu Iloaiei

Investiție de 90 milioane de lei pentru drumul ocolitor de la Podu Iloaiei. Traseul actualizat al drumului ocolitor din sudul localității Podu Iloaiei are o lungime de 4,4 km. Acesta necesită o finanțare de aproape 90 milioane lei, TVA inclus, conform apix.ro. Documentația pentru acest proiect a fost deja depusă spre avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Iași. Lucrările, care vor dura 12 luni, nu au început încă; mai întâi trebuie obținute avizele necesare și lansată licitația de execuție.

Citește și Premieră: Un pășcănean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că a parcat autoturismul pe un loc pentru persoane cu handicap

Actualizarea traseului a devenit necesară pentru a integra un sens giratoriu pe DN 28, la intrarea în Podu Iloaiei dinspre Tg Frumos, facilitând legătura cu breteaua care va conecta autostrada A8, proiectată să treacă pe nordul localității.

Investiție de 90 milioane de lei

Traseul propus începe de la DN 28 și traversează o vale printr-un pod de 90 m. Include o intersecție cu drumul comunal DC 89 și se aliniază în mare parte cu linia de tren. Proiectul implică și exproprieri în valoare de 7 milioane lei. Detalii complete pe https://apix.ro/traseul-actualizat-al-drumului-ocolitor-de-la-podu-iloaiei-investitia-ajunge-la-90-milioane-de-lei/.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...