Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 1 august și durează două săptămâni, până pe 15 august. În ajun, pe 31 iulie, se face lăsarea secului pentru postul propriu-zis, iar dacă 31 iulie este miercuri sau vineri, lăsarea secului se face pe 30 iulie. Anul acesta, postul începe pe 1 august. Acest post pregătește credincioșii pentru două sărbători importante în august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Postul a fost stabilit în secolul al V-lea și, după mai multe practici variate în diferite locații, a fost uniformizat în secolul al XII-lea, la sinodul din Constantinopol, sub conducerea patriarhului Luca Crysoverghis.

Citește și: Turn de 14 etaje supus votului final în Consiliul Local.

În timpul acestui post, alături de slujba Vecerniei, se săvârșesc Paraclisele Fecioarei Maria și Prohodul Maicii Domnului în ajunul praznicului. Postul presupune nu doar abstinență de la anumite alimente, ci și de la păcate, vizând îmbunătățirea spirituală. Se recomandă ajunare luni, miercuri și vineri până la ora 15:00, iar marți și joi fără ulei. Postul nu trebuie considerat o simplă restricție alimentară. Acesta trebuie văzut ca pe o oportunitate de a ne întări relația cu Dumnezeu prin rugăciune. Postul nu trebuie să fie o povară, ci o perioadă de creștere spirituală, în care rugăciunea devine o parte esențială.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...