Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Sistemul de telemedicină din spitale va fi refăcut

Sistemul de telemedicină intra-spitalicesc va fi refăcut, după ce unităţile de primiri urgenţe interconectate prin acesta au avut de suferit. Aplicaţia este veche şi nu a mai funcţionat din cauza lipsei de întreţinere la timp, a declarat ieri, la Târgu Mureş, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doctorul Raed Arafat.

Raed Arafat a explicat:

„Am avut o problemă foarte mare cu sistemul existent. Peste 100 de unităţi de primiri urgenţă au clacat complet din lipsa de mentenanţă. Deoarece nu s-au alocat fondurile necesare la momentul potrivit. Sistemul, oricum, s-a învechit, fiind din 2009.

Citește și: A fost aprobat proiectul pentru un tren metropolitan.

Sistemul de telemedicină din spitale va fi refăcut

Acum, după un program creat în 2012 pentru îmbunătăţirea sistemului, s-a reuşit finalizarea licitaţiei la Ministerul Sănătăţii şi se implementează o nouă structură de telemedicină.”

Raed Arafat a mai anunţat că sunt în curs achiziţiile de ambulanţe cu dotări moderne pentru SMURD şi serviciile judeţene de urgenţă. Precizările au fost făcute în contextul în care NATO a început evaluarea, pregătirea şi dotarea personalului medical civil la standardele Alianţei. România este prima ţară în care se face această evaluare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!