Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Două treimi dintre cadrele didactice nu au promovat examenul de titularizare

Două treimi dintre cadrele didactice nu au promovat examenul de titularizare. Anul acesta, rezultatele examenului de titularizare au fost mai slabe comparativ cu 2023. Acestea au fost totodată similare cu anii precedenți. Asta conform Ministerului Educației, care subliniază necesitatea unei strategii de îmbunătățire împreună cu universitățile românești.

În județul Vaslui, aproape două treimi dintre candidați au picat examenul de titularizare. Rata de promovare a fost doar de 37%. Cadrele didactice cu experiență sunt alarmate de faptul că peste 120 de dascăli au obținut note sub 5, dar pot preda ca suplinitori, evidențiind pregătirea insuficientă.

Vezi și: Se caută medici.

Un profesor experimentat a calificat rezultatele drept „rușinoase” și a subliniat importanța pregătirii temeinice pentru acest examen serios. Cel mai slab rezultat a fost nota 1,25 la psihopedagogie specială, obținută de o profesoară din Solești, urmată de o notă de 1,45 la aceeași disciplină și de nota 3,60 la limba și literatura română, obținută de o profesoară cu 24 de ani de experiență.

Profesorii cu experiență cer Inspectoratului Școlar Vaslui să analizeze atent aceste rezultate, subliniind că elevii sunt cei care suferă din cauza pregătirii insuficiente a profesorilor, fapt reflectat în rezultatele lor la examenele naționale. Rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...