Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Modernizarea drumului național Târgu Frumos – Botoșani a fost finalizată

Modernizarea drumului național Târgu Frumos – Botoșani a fost finalizată. DRDP Iași a recepționat lucrările de modernizare a Drumului Național 28B, care leagă Târgu Frumos de Botoșani. Recepția a avut loc după finalizarea lucrărilor la punctele afectate de calamități situate la limita județelor Iași și Botoșani, precum și în zona Zăicești – Mănăstirea Zosin.

Recepția a fost semnată sub rezerva remediilor necesare pentru siguranța circulației și relocarea unor rețele de utilități de pe traseu, dar aceste aspecte nu afectează desfășurarea normală a traficului.

Citește și: Meci suspendat din cauza ploii.

DRDP Iași redă astfel circulației un drum modernizat pe o lungime de peste 70 km, cu lărgirea platformei la 9 metri, modernizarea podurilor și podețelor, și reconfigurarea girațiilor și intersecțiilor conform standardelor actuale.

Au fost reabilitate 8 poduri, iar unul a fost construit de la zero. Intersecția cu DN 28 de la Târgu Frumos a fost dotată cu un sens giratoriu cu două benzi. Acesta este al doilea drum național complet modernizat în județul Botoșani în decurs de un an. Desigur, după DN 29D Botoșani – Ștefănești. Valoarea totală a proiectului a fost de 448 milioane lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...