Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Un hacker urmărit internațional a fost reținut de polițiștii băcăuani

Un hacker urmărit internațional a fost reținut de polițiștii băcăuani. Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au realizat o captură importantă în municipiul Bacău, reținând un bărbat de 36 de ani, urmărit internațional. Acesta era vizat de un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța.

Bărbatul era căutat pentru infracțiuni grave, inclusiv acces neautorizat la sisteme de gestionare a datelor și tentative de înșelăciune comise în bandă organizată pe teritoriul Franței.

După reținere, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în Arestul I.P.J. Bacău, așteptând finalizarea procedurilor de extrădare către autoritățile franceze.

Citește și: Lucrările la bazinul de înot din Pașcani sunt în graficul stabilit de autorități.

Captura subliniază importanța colaborării internaționale în combaterea criminalității transfrontaliere și demonstrează eficiența eforturilor poliției române în cadrul cooperării internaționale.

Această acțiune se aliniază cu angajamentele României în cadrul acordurilor internaționale de luptă împotriva crimei organizate. Totodată evidențiază angajamentul continuu al autorităților române în prevenirea și combaterea activităților ilegale care depășesc granițele naționale. Urmărirea și extrădarea suspectului vor contribui la întărirea relațiilor de justiție internațională și la consolidarea securității globale.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...