Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în 27 de județe

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în 27 de județe. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru ploi torențiale și vijelii, valabilă pe 25 iulie, între orele 12:00 și 23:00, pentru 27 de județe din țară. Zonele vizate includ:

  • Muntenia,
  • Dobrogea,
  • estul Olteniei,
  • sudul Moldovei și local în zona montană.

În aceste regiuni, vremea va fi instabilă, cu perioade de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii ce pot atinge rafale de 50-70 km/h, și căderi de grindină.

Citește și: România va integra 10.000 MW de energie verde și va adăuga 3.500 MW din centrale pe gaze modernizate.

Cantitățile de apă vor varia între 20 și 30 l/mp, dar izolat pot depăși 40 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Aceste fenomene vor fi prezente și pe arii restrânse în restul teritoriului, dar cu intensitate mai mică. ANM recomandă populației să fie atentă la evoluția vremii și să se pregătească pentru condiții meteorologice extreme, inclusiv prin verificarea stării drumurilor și evitarea călătoriilor în condiții nefavorabile. Autoritățile locale sunt pregătite să intervină pentru a preveni și a gestiona eventualele probleme cauzate de vremea severă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!