Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Cazinoul din Constanța se va redeschide în noiembrie

Compania Națională de Investiții a anunțat un nou termen pentru finalizarea și recepția lucrărilor la Cazinoul din Constanța: noiembrie 2024. În prezent, stadiul lucrărilor este de 85%. Principalul motiv pentru întârziere este complexitatea consolidării structurii clădirii, conform unui comunicat al companiei, citat de economedia.

Inițial, renovarea era prevăzută să fie completă până pe 15 august, de Ziua Marinei, dar costul final al lucrărilor a crescut de la 60 de milioane de lei la 90 de milioane de lei.

Citește și: Liberty Galaţi anunţă repornirea producţiei de oţel.

Cazinoul, deschis pentru prima dată în 1910, a fost un loc de întâlnire prestigios pentru aristocrația europeană și a găzduit evenimente de mare importanță, inclusiv vizite ale unor personalități precum țarul Nicolae al II-lea al Rusiei în 1914.

De-a lungul timpului, clădirea a suferit multiple daune: a fost transformată în spital de campanie în timpul Primului Război Mondial și a fost avariată de bombardamente. În perioada interbelică și în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost restaurată de mai multe ori. După 1989, a devenit Casă de Cultură a Sindicatelor și a fost afectată de cutremurul din 1977. În anii ’80 a fost din nou restaurată, iar după Revoluție, a intrat în patrimoniul Ministerului Culturii. Acesta a planificat transformarea sa în institut oceanografic, dar fără succes financiar. În 2014, Cazinoul a fost preluat de Compania Națională de Investiții. Aceasta a început lucrările de restaurare în 2020, după trei licitații anulate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!