Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Diaspora va avea posibilitatea să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Diaspora va avea posibilitatea să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale. Românii din Diaspora vor avea posibilitatea să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale, conform unei ordonanțe de urgență aprobate de Executiv. Această măsură include reglementări pentru organizarea scrutinelor. Și totodată va fi urmată de trei hotărâri de guvern care vor stabili calendarul, măsurile necesare și bugetul.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunțat crearea unei infrastructuri electorale separate pentru cele două tipuri de alegeri. Birourile electorale de circumscripție județeană și de sector ale municipiului București vor fi asigurate de autoritățile locale, astfel încât să permită desfășurarea corectă a activităților electorale.

Citește și: Investițiile ApaVital bagă străzile din Pașcani în reparații

Acestea vor include spații adecvate pentru prezența simultană a mai multor președinți ai secțiilor de votare și materialele necesare, având în vedere că alegerile vor fi organizate în lunile noiembrie și decembrie, cu surse de căldură și iluminat corespunzătoare.

Numărul secțiilor de votare din străinătate rămâne neschimbat față de alegerile europarlamentare din iunie, cu peste 900 de secții. Aproximativ 1.800 de români din diaspora au solicitat votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare, iar 1.900 pentru prezidențiale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...