Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Serviciul Rutier se mută pe Calea Chișinăului

Serviciul Rutier se mută pe Calea Chișinăului. Serviciul Rutier al Poliției Române din județul Iași se va muta într-o clădire de pe Calea Chișinăului, a anunțat șeful Inspectoratului Județean de Poliție Iași, chestorul Costel Gâtlan. Aceeași clădire va găzdui și secțiile patru și cinci de Poliție urbană din municipiul Iași.

Inspectoratul de la Iași se confruntă cu un deficit semnificativ de personal, având un grad de ocupare a funcțiilor de doar 78,09%. În ultima perioadă, 15 persoane au plecat din sistem, ceea ce face ca peste 21% din funcții să fie neocupate.

Citește și: Bacău: Un hacker urmărit internațional a fost reținut de polițiștii băcăuani.

Deși nu este singura unitate de poliție cu un astfel de deficit, este printre cele mai afectate din țară. Chestorul Gâtlan a subliniat că, prin pregătire profesională adecvată și devotament, polițiștii reușesc să suplinească aceste lipsuri.

În ceea ce privește siguranța rutieră, riscul rutier rămâne constant, cu o creștere a numărului de accidente rutiere ușoare. Totuși, se înregistrează o scădere a numărului de accidente grave și a persoanelor decedate în astfel de incidente.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...