Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Au scăzut tăierile ilegale de copaci

Au scăzut tăierile ilegale de copaci. În ultimii ani, Direcția Silvică Vaslui a redus semnificativ volumul de lemn tăiat ilegal prin organizarea de acțiuni de pază. Anul trecut, volumul tăiat ilegal identificat și înregistrat de silvicultorii vasluieni a fost de 634 metri cubi. În urma controalelor din teren, au fost constatate 136 de infracțiuni și 61 de contravenții.

Au fost constatate un număr de 136 infracțiuni și 61 contravenții, au fost aplicate amenzi în valoare de 91.500 lei, iar materialul lemnos confiscat a fost de 269 metri cubi.

Paza fondului forestier național împotriva:

  • tăierilor ilegale de arbori,
  • a ocupărilor ilegale de terenuri,
  • a furturilor,
  • a distrugerilor și a degradării pădurilor,
  • a pășunatului,
  • precum și împotriva altor fapte păgubitoare pentru integritatea fondului forestier,

Se organizează și se execută potrivit Regulamentului de pază a fondului forestier.

Citește și: Percheziții DIICOT într-un dosar de furt masiv de criptomonede.

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui, a precizat că în anul 2023 personalul silvic local a efectuat 4.119 acțiuni din care 288 efectuate în colaborare cu personal din cadrul MAI.

„Paza pădurilor pentru Direcția Silvică Vaslui reprezintă una din dificilele sarcini și asta în principal din cauza fragmentării fondului forestier național, rezultat al aplicării legilor fondului funciar.

Conștienți de această realitate, la nivelul instituției, în baza prevederilor legale s-au stabilit permanent măsuri menite să ducă la atingerea potențialului necesar asigurării integrității fondului forestier și a pazei pădurilor în condiții corespunzătoare”, a spus Cătălin Idriceanu.

Pentru a crește suprafețele forestiere, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie silvicultorii organizează luna plantării arborilor. Pentru anul 2024, există un program de 400 de hectare de regenerări natural ale pădurii. Și totodată 60 de hectare de regenerări artificiale.

„În primăvară am avut un program de împădurire integrală de 30 de hectare, iar restul de 30 de hectare vor fi realizate în sezonul de toamnă. Suprafețele sunt împădurite primăvara și toamna. În funcție de temperaturi, noi declanșăm campania de plantat puieți mult mai devreme”, a mai spus Cătălin Idriceanu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...