Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Drum județean modernizat cu finanțare europeană

Drum județean modernizat cu finanțare europeană. Modernizarea Drumului Vămii, un proiect esențial de infrastructură rutieră din județul Botoșani, a fost scos la licitație. Acest drum, cu o lungime de aproape 50 km, leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca și Rădăuți-Prut. Valoarea totală a proiectului este de 68 de milioane de euro, incluzând lucrările de construcție, supervizare, TVA, taxe și rezerva de implementare.

Consiliul Județean Botoșani a depus proiectul pentru finanțare prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027, suma eligibilă fiind de 60 de milioane de euro, iar cofinanțarea administrației județene de 8 milioane de euro. Firmele interesate își pot depune ofertele până pe 5 septembrie.

Citește și: Acord de trafic între România și Ungaria.

Licitația este împărțită în trei loturi:

  • Lotul 1: 10,6 km de la Hănești până la Săveni;
  • Lotul 2: 22,8 km de la Săveni până la Coțușca;
  • Lotul 3: 15,5 km de la Coțușca până la Rădăuți-Prut.

Pe lângă modernizarea drumului, proiectul include trei consolidări și stabilizări de teren pe 1,8 km, construirea a peste 2 km de drenuri, 5 poduri și 80 de podețe transversale. Vor fi realizate trotuare pe 25 km și piste de biciclete pe 16 km. Drumul Vămii este continuarea Drumului Strategic, formând o axă rutieră nord-sud care leagă Vama Rădăuți-Prut de județul Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...