Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Ciolacu crede că în 2024 vor fi deschiși pentru circulație 140 de kilometri din autostrada Moldovei

Ciolacu crede că în 2024 vor fi deschiși pentru circulație 140 de kilometri din autostrada Moldovei. Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, a exprimat speranța că 140 de kilometri din Autostrada Moldovei vor fi deschiși circulației în 2024. În trecut, Ciolacu ceruse CNAIR să finalizeze întreaga autostradă în acest an.

În prezent, Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, gestionează lucrări pentru 780 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, precum și aproximativ 1.500 de kilometri de cale ferată.

Citește și: China își amplifică influența asupra infrastructurii portuare din Europa.

Ciolacu a subliniat că, pentru autostrada Moldovei, cofinanțarea din fonduri europene este aproape de 50% din totalul necesar. În mai 2023, înainte de a deveni premier, el estimase că întreaga autostradă A7, de la Ploiești la Pașcani, ar putea fi finalizată în 2024. Toate acestea anticipând un termen înainte de termenul limită din PNRR, august 2026.

Lucrările pe diferite tronsoane ale Autostrăzii A7 sunt în diferite stadii de execuție. Toate acestea cu termene variate de finalizare între 2024 și 2025. Premierul Ciolacu a accentuat importanța acestor proiecte pentru dezvoltarea economică a României și atragerea de investiții. Acesta a evidențiat angajamentul guvernului pentru accelerarea investițiilor în infrastructură.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...