Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Topul companiilor ieșene profitabile

Topul companiilor ieșene profitabile. Pe primele trei locuri sunt Antibiotice, Phinia și Rompak. Omul de afaceri Iulian Dascălu are 4 firme în clasament, profitul cumulat, peste 142 milioane lei, fiind cât al primelor două companii la un loc.

Antibiotice SA se dovedește a fi cea mai performantă companie locală în anul 2023, cu un profit net care a depășit pragul de 80 milioane lei anul trecut. Compania a avansat de la locul 6 în 2022 la locul 1 în 2023 după profitul net înregistrat.

Citește și: David Popovici câștigă aurul olimpic la Paris.

Ca o primă observație, deși sunt multe companii care raportează an de an afaceri semnificative, nu toate reușesc să transforme această performanță în profituri substanțiale.

Spre exemplu, Amazon Development Center (IT) s-a situat pe locul 2 în Top 15 cele mai puternice firme din județul Iași în funcție de cifra de afaceri pe 2023 (702,5 mil. lei). Însă a raportat pierderi semnificative anul trecut, de aproximativ 52,5 mil. lei. Asta înseamnă că o cifră mare de afaceri nu garantează automat și profitabilitate. Clasamentul provizoriu al celor mai puternice companii din județul Iași fost realizat recent tot de către publicația noastră.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Articolul complet pe:

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/top-15-companii-iesene-dupa-valoarea-profitului–1661497.html.