Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Strănutul sau tusea pot duce la evacuarea din tren

Strănutul sau tusea pot duce la evacuarea din tren. Pasagerii cu boli contagioase vor fi evacuați din trenuri, conform noului regulament CFR. Aceste măsuri vizează călătorii cu gripă sau alte afecțiuni vizibile, considerate contagioase. Până acum, acești pasageri puteau călători dacă rezervau întregul compartiment în care se aflau. Modificările vin odată cu cel mai recent regulament privind transportul pe căile ferate din România, publicat în Monitorul Oficial și disponibil pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Noua regulă severă stipulează că pasagerii cu gripă sau alte boli vizibile, considerate contagioase, vor fi evacuați din tren indiferent de locul unde se află, pentru a proteja sănătatea celorlalți călători.

Citește și: Raport parlamentar.

În cazul în care o persoană se îmbolnăvește pe parcursul călătoriei și necesită intervenții de urgență, aceasta va fi transportată până la prima stație unde va primi îngrijirile necesare. Acestor pasageri li se va restitui diferența dintre tarifele plătite și cele aferente parcursului efectuat. Anterior, pasagerii cu boli contagioase puteau călători doar dacă achitau rezervarea întregului compartiment.

Pasagerii sunt încurajați să respecte regulile de igienă personală și să poarte măști de protecție, mai ales în perioadele de epidemie. De asemenea, în cazul în care un pasager prezintă simptome de boală contagioasă. Ceilalți călători sunt rugați să informeze personalul trenului pentru a lua măsurile necesare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...