Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Fălticeni va avea șosea de centură

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat că marți a fost făcut un pas important la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România. Acesta a constat în realizarea variantei ocolitoare a municipiului Fălticeni, o investiție de 60 de milioane de euro.

„Declarațiile ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, făcute la Suceava, la începutul lunii trecute, despre această variantă ocolitoare, nu au rămas doar promisiuni. Împreună cu primarul municipiului Fălticeni, Catalin Coman, am fost la Ministerul Transporturilor. Am discutat cu ministrul Sorin Grindeanu despre acest proiect major de infrastructură rutieră, pe care mi l-am propus în acest mandat pentru județul nostru”, a spus Șoldan.

El a precizat că scopul întâlnirii a fost găsirea celor mai bune soluții pentru realizarea acestei investiții de aproximativ 60 de milioane de euro.

„Am decis ca acest proiect crucial pentru Fălticeni și județul Suceava să fie realizat printr-un parteneriat între Primăria municipiului Fălticeni și Consiliul Județean Suceava. Împreună cu autoritățile locale din Fălticeni ne vom ocupa de documentația necesară, precum și de execuție. Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Transporturilor prin Programul Transport (PoT), cu fonduri europene”, a explicat Șoldan.

Citește și: Topul companiilor ieșene profitabile.

El a spus că în prezent echipe de arheologi verifică dacă sunt situri istorice pe traseul propus al șoselei de centură. Toate acestea pentru a ne asigura că lucrările nu vor afecta patrimoniul cultural al zonei.

Varianta ocolitoare a municipiului Fălticeni va avea o lungime de 8,3 kilometri. Aceasta va traversa cinci localități:

  • Fântâna Mare,
  • Baia,
  • Rădășeni,
  • Bunești,
  • Fălticeni.

Vor fi construite și trei viaducte la intersecțiile cu drumurile județene. Regimul de viteză proiectat va fi de 90 de kilometri pe oră.

„După ani de zile în care acest proiect a rămas doar pe hârtie, este timpul să-l transformăm în realitate. Totodată trebuie să realizăm această investiție crucială pentru viitorul Fălticeniului și al județului Suceava”, a transmis, cu încredere, Gheorghe Șoldan.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...