Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Heliport la spitalul Onești

Heliport la spitalul Onești. Consiliul Județean Bacău a aprobat astăzi un proiect important de asociere cu Municipiul Onești pentru finanțarea și realizarea în comun a unui obiectiv de investiții esențial:

Construirea unui heliport la Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Dr. Luca” din Onești.

Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de lei. O investiție menită să îmbunătățească semnificativ serviciile de urgență din regiune.

Citește și: Bacău: Barza teroristă.

Heliportul va presupune, pe lângă pista propriu-zisă pentru elicoptere, acces carosabil, demolarea a cinci construcții neautorizate, demolarea a trei foișoare, desființarea și reconfigurarea rețelelor de electricitate pe o lungime de aproximativ 230 de metri, modificarea împrejmuirii existente și amplasarea unui punct de comandă pentru heliport.

Necesitatea acestui heliport a fost subliniată de Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești, care, începând cu anul 2021, a solicitat construirea unui heliport pentru a facilita transportul rapid al pacienților aflați în stare critică. În prezent, pacienții sunt transportați cu elicopterul SMURD la stadionul “Energia”, distanța mare până la spital reducând operativitatea intervențiilor medicale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...