Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

500 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână

500 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marţi, că în ultima săptămână au fost înregistrate 490 de cazuri noi de rujeolă. De la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat 21 de decese din cauza acestei boli.

Potrivit datelor INSP, în perioada 1 ianuarie 2023 – 28 iulie 2024, au fost raportate 22.124 de cazuri de rujeolă.

Rujeola, o boală virală extrem de contagioasă, continuă să reprezinte o problemă majoră de sănătate publică, în special în rândul copiilor nevaccinați.

Citește și: Liderul politic al Hamas a fost ucis într-un atac aerian la Teheran.

Specialiștii subliniază importanța vaccinării ca principală măsură de prevenire a răspândirii virusului. Campaniile de vaccinare și conștientizare sunt esențiale pentru a controla și reduce numărul cazurilor.

În contextul creșterii numărului de cazuri, autoritățile sanitare îndeamnă populația să respecte recomandările medicale și să participe la programele de vaccinare. De asemenea, este crucial ca părinții să se informeze corect. Și totodată, să își protejeze copiii prin vaccinare, contribuind astfel la imunitatea colectivă și la prevenirea focarelor de rujeolă. Este important ca persoanele care prezintă simptome de rujeolă să se adreseze imediat medicului. Deoarece este absolut necesară recomandarea tratamentul adecvat și desigur pentru a evita complicațiile severe.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...