Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Aeroportul în top 10

Aeroportul din Bacău a înregistrat un număr semnificativ de pasageri în luna iunie, cu 53.427 de călători care au zburat pe rutele disponibile. Această cifră îl plasează pe aeroport pe locul 6 în topul aeroporturilor regionale din România, fiind aproape de Aeroportul din Sibiu, care a avut 54.000 de pasageri.

În primul semestru din 2024, Aeroportul Bacău a avut un total de 230.261 de pasageri. Acesta este un număr impresionant care indică o cerere crescută pentru zboruri din această regiune.

Citește și: Elevă de la Colegiul Național Iași, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Brasilia

Cele trei companii aeriene care operează pe Aeroportul Bacău sunt:

  1. Dan Air – oferă zboruri către Bruxelles, Paris, Dortmund, Dublin, Bologna, Catania, Bergamo, Roma, Torino, Barcelona, Madrid, Liverpool și Londra.
  2. Aeroitalia – are rute spre Bergamo, Roma și Cuneo.
  3. Wizz Air – operează zboruri către Milano, Roma și Londra.

Acest mix de companii aeriene și destinații contribuie la diversificarea opțiunilor de călătorie pentru pasageri. Totodată facilitează accesul spre destinații internaționale din Bacău. Această evoluție sugerează o creștere continuă a interesului pentru zborurile internaționale, ceea ce ar putea stimula și mai mult dezvoltarea infrastructurii aeroportuare în viitor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....