Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Parcare gratuită pentru cei cu dizabilități

Parcare gratuită pentru cei cu dizabilități. Aeroportul Iași oferă facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități sau mobilitate redusă, inclusiv parcarea gratuită în locurile marcate corespunzător. Această gratuitate se obține prin prezentarea cardului-legitimație de handicap.

Reprezentanții aeroportului recomandă utilizarea parcării pentru îmbarcare/debarcare în cazul în care mașinile care însoțesc pasagerii nu rămân la aeroport. Aceasta va ajuta la evitarea aglomerației, mai ales în timpul orelor de vârf, și este o alternativă la breteaua Kiss & Ride.

Citește și: Percheziție în Parlamentul de la Chișinău

În sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă, Aeroportul Iași a achiziționat un ambulift electric, care va facilita îmbarcarea și debarcarea acestora în condiții de confort și siguranță. Acest echipament, considerat cel mai modern din România, urmează să devină funcțional la sfârșitul lunii august. Toate acestea după finalizarea procesului de recepție, instruirea personalului și certificarea serviciilor pentru persoanele cu mobilitate redusă (PRM).

Este important ca persoanele cu dizabilități sau mobilitate redusă să informeze compania aeriană sau agenția de turism despre nevoile lor de asistență în momentul achiziționării biletului sau cu cel puțin 48 de ore înainte de zbor. Aceasta asigură faptul că toate aranjamentele necesare sunt făcute pentru a le oferi o experiență de călătorie cât mai plăcută.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...