Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Ordonanța care reglementează statutul asistentului maternal pe ordinea de zi a Guvernului

Ordonanța care reglementează statutul asistentului maternal pe ordinea de zi a Guvernului. Guvernul va aproba în ședința de astăzi mai multe proiecte legislative importante. Printre acestea, se numără o ordonanță privind condițiile de obținere a atestatului, procedura de atestare și statutul asistentului maternal. Scopul principal al acestui act normativ este de a asigura coerență și transparență în statutul și procesul de selectare. De asemenea acesta va oferi o evaluare și atestare a asistenților maternali, cruciali în protecția copiilor separați de părinți. Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor avea cadrul legal pentru a realiza aceste proceduri.

De asemenea, se va aproba un proiect de ordonanță pentru gestionarea fondurilor europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență, inclusiv prelungirea contractelor de achiziție publică pentru a implementa obiectivele de investiții și a absorbi fondurile europene.

Citește și Apa potabilă a devenit un lux pentru ieșeni

Guvernul va ratifica acorduri internaționale cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie privind privilegiile și imunitățile acestora în România.

Vor fi acordate ajutoare de urgență în valoare de 1.604.300 lei pentru 405 familii și persoane aflate în situații de necesitate. În plus, bugetul MAI va fi suplimentat pentru decontarea sprijinului oferit persoanelor strămutate din Ucraina. Necesitățile au fost estimate la 68 milioane lei pentru primele șase luni din 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...