Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Un cutremur de peste 4 grade pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea

Un cutremur de peste 4 grade pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea. Conform Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi, la ora 15:09:01 (ora locală a României), s-a produs un cutremur de magnitudine 4.4 în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 128,8 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 38 km vest de Focșani, 55 km nord de Buzău, 75 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Brașov, 93 km nord-est de Ploiești și 99 km sud-vest de Bârlad. Seismul a fost resimțit în mai multe localități din apropiere, dar nu au fost raportate pagube majore sau victime.

Citește și: Programul de croaziere pe Dunăre cu nava „Camelia” a fost extins

Autoritățile locale au reacționat prompt, monitorizând situația și verificând eventualele efecte ale cutremurului asupra infrastructurii. Populația a fost sfătuită să rămână calmă și să urmeze recomandările de siguranță în caz de cutremur. Specialiștii continuă să supravegheze activitatea seismică din zonă, pentru a oferi informații actualizate și a asigura siguranța cetățenilor. Această regiune este cunoscută pentru activitatea seismică frecventă, iar astfel de evenimente sunt monitorizate constant pentru a minimiza riscurile și a proteja comunitățile locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...