Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Internați în spital cu toxiinfecție alimentară

Internați în spital cu toxiinfecție alimentară. Conform ISU Constanța, pe 31.07.2024, la ora 17:57, ISU CT a fost solicitat prin sistemul de urgență 112 la Bd. Mamaia nr. 420B pentru trei persoane (o familie – doi adulți și un minor de 4 ani) cu vărsături și diaree. La fața locului au fost trimise două echipaje EPA B2 – SMURD Alezzi și Mamaia.

Ulterior, a fost solicitată o asistență medicală de urgență pentru încă cinci persoane cu aceeași simptomatologie; s-au alocat suplimentar ATPVM de la Det. Port Constanța și echipajul Smurd C. La fața locului au fost găsiți șapte adulți și un minor cu simptome apărute cu 3-4 ore înainte. Cei de la primul apel au fost transportați la SCJU Constanța. În total, 10 adulți și 2 minori au fost evaluați.

Citește și: Programul de croaziere pe Dunăre cu nava „Camelia” a fost extins

Cinci persoane (trei adulți și doi minori) au fost transportate la SCJU Constanța, iar ceilalți au primit tratament la fața locului și au refuzat transportul, au precizat reprezentanții ISU Constanța.

ANPC a efectuat un control la hotelul din Mamaia și a descoperit mai multe nereguli. Ca urmare, hotelul a fost amendat cu 15.000 de lei și s-a dispus închiderea temporară a blocului alimentar, a șase camere din hotel și a locului de joacă. Autoritățile continuă investigarea pentru a stabili cauzele exacte ale toxiinfecției alimentare și pentru a preveni viitoare incidente similare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!